Çiçek Dekorasyon

Yeşil Yapraklı Bitkiler: Her Dem Yeşil

Siz de yeşil tutkunu bir doğa aşığı mısınız? O halde hazırladığımız yeşil yapraklı bitkiler rehberine göz atmalısınız! İçinde her dem yeşil kalan bitkileri, bakım önerilerini ve püf noktalarını bulacağınız bu rehber, Cicek.com’da sizi bekliyor!

Yakın Planda Yeşil Bitki

Yaşam alanlarınızda yaz kış fark etmeksizin yeşil kalan bitkilere yer açmak istiyorsanız, doğru yerdesiniz! Yeşil yapraklı bitkiler, hem size hem de bulundukları ortama huzur vermek için şimdiden hazır. Peki yaşam alanlarında hangi bitkilere yer vermelisiniz ve hangi bakım adımlarını uygulamalısınız? Bu sorunun cevabını merak ediyorsanız, rehber niteliğindeki bu yazımızı mutlaka okumalısınız! Gösterişli yaprakları ile evinizi adeta bir ormana çevirecek bitkilerden, çiçekleriyle dikkat çeken türlere varana kadar birbirinden farklı yeşil yapraklı bitkiler bu yazımızda!

Monstera

Yeşil Monstera Bitkisi

Devetabanı olarak da bilinen monstera bitkisi, gösterişli yeşil yaprakları ile dikkat çekiyor. Son dönemde yaşam alanlarında sıklıkla kullanılan monstera, kalp şeklinde özel yapraklara sahip. Monstara bitkisinin yapraklarında büyüdükçe delikler oluşur. Bu sayede oldukça dikkat çekici olan monstera, 60-70 cm’ye kadar uzayabilir. Yaz aylarında haftada 5-6 gün, kış aylarında ise haftada 1-2 gün sulanması gerekir. Monstera, siz ona iyi baktıkça yeşil ve sıradışı yaprakları ile sizi mutlu eder.

Barış Çiçeği

Barış Çiçeği

Bakımı oldukça kolay olan barış çiçeği; kış aylarında hava şartlarından korunması gereken, yaz aylarında ise balkon gibi açık alanlarda ya da ev içinde bakabileceğiniz çiçeklerdendir. Sürekli olarak ılıman iklim isteyen bu çiçek, nemli toprağı ve filtrelenmiş güneş ışığını çok sever. Yaz aylarında toprak kurudukça, kış aylarında ise haftada yalnızca 1-2 kez sulama yaparak bu güzel bitkinin yeşil yapraklarının tadını çıkarabilirsiniz.

Paşa Kılıcı

Saksıda Paşa Kılıcı

Sivri uçları ile olan göğe yükselen yapraklara sahip olan paşa kılıcı, hava temizleme özelliğine sahiptir. Bu nedenle salonda ve yatak odasında sıklıkla tercih ediliyor. Alacalı yeşil rengi ile oldukça dikkat çekici olan bu bitkinin yapraklarının dik olmasını istiyorsanız, güneşten uzak tutmalısınız. Yaz aylarında haftada 2-3 kez, kış aylarında ise haftada 1 kere sulama yapabilirsiniz.

Antoryum

Kırmızı Antoryum Çiçeği

Yeşil ve kırmızının muhteşem uyumu… Antoryum bitkisi, kalp şeklindeki yaprakları ile hemen herkesin ilgisini çekiyor. Bu özel bitkinin bakımı için en önemli nokta ise sulama oluyor. Oda sıcaklığında iyice dinlendirilmiş bir içme suyu tercih ederek antoryum bitkisinin sağlıklı büyümesini sağlayabilirsiniz. Toprağının sürekli nemli kalması gerektiğini de unutmamanız gerekir. Eğer çiçeğini görmek istiyorsanız, günde 4 saate yakın süreyle güneş almasını sağlamalısınız.

Benjamin Çiçeği

Yakın Planda Benjamin Çiçeği

Salon çiçekleri arasında en çok tercih edilen benjamin, küçük ve canlı yapraklara sahiptir. Aydınlık ortamları ve suyu seven benjamin, bakımı kolay türler arasında yer alıyor. Bu narin çiçeği büyütmek istiyorsanız, rüzgar ve yağış gibi olumsuz koşullardan mutlaka korumalısınız. Toprağında yer alan mineralleri hızlı bir şekilde tüketir. Bu nedenle toprağını her yıl mutlaka değiştirmelisiniz. Hızlı ve kolay bir şekilde büyüyen benjamin, yeşil yaprakları ile yaşam alanlarınıza farklı bir hava katıyor.

Şeflera Çiçeği

Tepe Açıdan Şeflera Bitkisi

Yemyeşil yaprak kümeleri ile yaşam alanlarınızı süsleyen şeflera bitkisi, bakımı en zahmetsiz olan yeşil yapraklı bitkiler arasında yer alıyor. Çünkü şeflera bitkisi, en kuytu köşelerde bile yaşayabiliyor. Bu nedenle özellikle ofislerde sıklıkla tercih ediliyor. Çünkü yoğun tempoda bakımını atladığınızda bile, kendi düzenini oluşturabiliyor. Şeflera bitkisinin yaprakları dökülüyorsa, bunun nedeni bulunduğu ortamdaki nem oranının düşük olmasıdır. Böyle bir durumla karşılaştığınızda yapraklarına su püskürterek nemliliği artırabilirsiniz.

Difenbahya

Saksıda Difenbahya

Gövdesinde su biriktiren ve bu suyu gösterişli yapraklarından damlatan difenbahya, bu nedenle ağlayan çiçek adını da alıyor. Difenbahya çiçeğinin yaz aylarında haftada 2-3 kez, kış aylarında ise haftada 1-2 kez sulanması yeterli olur. Filtreli güneş ışığı seven difenbahyanın öz suyu zehirlidir. Bu nedenle evcil hayvanlarınızın veya küçük çocukların erişemeyeceği, yapraklarını yiyemeyeceği bir yerde konumlandırmanız gerekir. Difenbahya, yeşil yapraklarının üzerinde bulunan sarı renkler ile oldukça dikkat çekicidir.

Yuka Bitkisi

Yakın Planda Yuka Bitkisi

Günümüzde pozitif enerji yaymak için sıklıkla kullanılan yuka bitkisi, yapraklarının şekli ile benzersizdir. Yuka bitkisi, genelde sıcak ve kurak alanlarda yetişir ve bu nedenle sıcağa dayanıklıdır. Ancak yine de ev ortamında direkt güneş ışığı almayan bir yerde konumlandırmanızda fayda var. Yaz aylarında haftada 1, kış aylarında ise 10-15 günde 1 sulama yapmanız yeterli olacaktır. Bitkinin sağlıklı bir şekilde gelişimini sürdürebilmesi için yapraklarının temiz olması gerekir. Nemli bir bezle silerek yapraklarını temizleyebilirsiniz.

Yeşil Yapraklı Bitkiler İçin Püf Noktalar

  • Yetiştirdiğiniz bitki için en önemli noktalardan biri ışığa duyduğu ihtiyacı bilmektir. Çoğu bitki doğrudan güneş ışığına maruz kalmayı sevmez ancak bazıları da güneş ışığı altında çiçeklenir. Seçeceğiniz türün ışık ile olan ilişkisini mutlaka öğrenmenizi tavsiye ederiz.
  • Yeşil yapraklı bitkiler iç mekandaysa, yeşil kalması için en önemli şey doğru ısı ve ışıktır. Özellikle büyüme dönemindeki sıcaklık sabit olmalıdır. Sonbahar ve kış aylarında cam önlerinde ve perde arkalarında konumlandırmamak gerekir. 
  • İnce yapraklı bitkiler yoğun neme ihtiyaç duyarken, kalın yapraklı bitkiler daha az neme ihtiyaç duyar. Yoğun nem isteyen bitkinizin nemini artırmak için en iyi yöntem, yapraklarını bir sprey yardımı ile sulamaktır.

Yukarıdaki yazımızda her dem yeşil kalan bazı bitkileri ve bakım önerilerini sizin için derledik. Siz de yeşil yapraklı bitkiler hakkında merak ettiğiniz her şeyi yazımızda bulabilir ve evinizde ya da ofisinizde bu bitkilere yer açabilirsiniz!

Yaz Çiçekleri: Rengarenk Çiçeklerin Dünyası

Salon Çiçekleri: Evinizin Dekorasyonunu Zenginleştirin

Ofis Çiçekleri: Çalışma Alanınızı Canlandıracak Bakımı Kolay Bitkiler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu