Madagaskar Dragon Ağacı Bakımı: Göğü Delen Yapraklar
Madagaskar’ın balta girmemiş ormanlarından gelen bu güzellik için en doğru bakımı arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Madagaskar dragon ağacı bakımı, sandığınızdan da kolay! Tüm püf noktaları ile bu görkemli ağacın bakımı Cicek.com’da!
Madagaskar dragon; botanik bilimindeki adıyla dracena marginata… Kuşkonmazgiller familyasının bir türü olan bu ağacın ana vatanı ise Madagaskar. Ev ve ofis ortamında hemen hayat bulan bu tür, aslında bir dış mekan bitkisi. Doğal ortamında 5-6 metreye kadar büyüyen Madagaskar dragon ağacı, evde bitki yetiştirmeye başlayanların ilk tercihleri arasında yer alıyor. Çünkü bakım konusunda diğer türler kadar uğraştırmıyor. Üstelik evinizi bir anda botanik bir ormana çeviriyor. Marginata çiçeği bakımı hakkında merak ettiğiniz her şey için yazımızı okumaya başlayabilirsiniz!
Madagaskar Dragon Ağacı Nasıl Sulanır?
Madagaskar dragon ağacı bakımı konusunda en önemli nokta sulamadır. Hemen her bitki gibi yaz aylarında sulama ihtiyacı daha fazla olan bu ağacı, haftada 2 gün sulayabilirsiniz. Kış aylarında ise haftada 1 sulama yeterli olacaktır. Dracena marginata için sulama ölçüsü her zaman aynı olmalıdır. Ölçü ne artırılmalı ne de azaltılmalıdır. Sulama yaparken saksı içerisindeki toprağın üst yüzeyinin kuru olduğundan emin olmanız gerekir. Eğer toprağın kuru olup olmadığını anlayamıyorsanız, parmağınızla kontrol edebilirsiniz. Toprak ıslaksa, su vermeyi erteleyebilirsiniz.
Madagaskar Dragon Ağacı Nasıl Çoğaltılır?
Madagaskar ağacı, gelişimi hızlı olan bitkiler arasında yer alıyor. Bu nedenle zaman zaman yeni dalları filizlenebiliyor. Peki Madagaskar dragon ağacı nasıl çoğaltılır? eğer ağaç yeni dallar veriyor ya da birden fazla gövdesi bulunuyorsa, gövdeye en yakın olan dallardan birini keserek işe başlamalısınız. Kesilen bu dalı susuz kalmaması ve yeniden kök verebilmesi için su dolu bir bardağın ya da kabın içine yerleştirmeniz gerekir. Bir süre sonra kök salmaya başlayan yeni dal, uygun saksıya ve toprağa dikilmelidir. Böylece yeni Madagaskar ağacı sizin olacak! Eğer dracena marginata fazla uzarsa, alt yapraklarını döker ve alt gövdesi boş kalır. Bu boş kalan kısımdan keserek ikinci bir köklendirme yapabilirsiniz. İşte Madagaskar ağacını çoğaltmak işte bu kadar kolay!
Madagaskar Dragon Ağacı Bakımı İçin Püf Noktalar
- Eğer ağacınız akşam sulanmışsa, bitki ihtiyacı olan suyu sabaha kadar çekecektir. Sabah kontrol ettiğinizde saksının altında hala su bulunuyorsa, boşaltmanızı öneririz. Böylece köklerin çürümesinin önüne geçmiş olursunuz.
- Marginata çiçeği bakımı için fazla güneş ışığı kadar rüzgar da tehlikelidir. Rüzgara maruz kaldığında dalları ve yaprakları kırılarak zarar görür. Bu nedenle rüzgardan korunacağı bir alanda konumlandırılması doğru olur.
- Eğer dracena marginata için saksı değişimi yapacaksanız, bunun için sıcak bahar aylarını tercih etmelisiniz. Nisan ve mayıs ayları saksı değişimi için en uygun zamanlar olacaktır.
- Budama, Madagaskar çiçeği için solmuş yaprakların yeniden açmasını sağlama amacıyla yapılır. Bunun için çürüyen yaprakların ucu dikkatli bir şekilde kesilir ve bir süre sonra sağlıklı yapraklar çıkmaya başlar.
- Dracena marginata, yapraklarında zehir bulunan türlerdendir. Bu nedenle evcil hayvanlarınızın ve küçük çocuklarınızın erişemeyeceği bir yerde konumlandırılması doğru olacaktır.
Bakım aşamalarından püf noktalarına kadar Madagaskar dragon ağacı hakkında merak ettiğiniz ve kolayca uygulayabileceğiniz aşamaları sizin için bir araya getirdik! Siz de yazımızı okuduktan sonra yaşam alanlarınızda bu gösterişli tropikal bitkiye yer açabilirsiniz. Eğer diğer bitkiler hakkında bakım aşamalarını merak ediyorsanız, aşağıdaki yazılara göz atabilirsiniz.