3 Adımda Antoryum Çiçeği Bakımı
Siz hiç kalp şeklinde çiçekler gördünüz mü? İşte antoryum, kendine has çiçekleri ile en sevilen türler arasında yer alıyor! Cicek.com’daki bu yazımızda, antoryum çiçeği bakımı hakkında aradığınız her şeyi bulacaksınız!
Flamingo çiçeği olarak da bilinen antoryum çiçeği, aynı zamanda en uzun süre çiçekli kalabilen türler arasında bulunuyor. Parlak rengiyle gören herkesi büyüleyen antoryum çiçeği bakımı nasıl yapılır merak ediyorsan, doğru yerdesin! Kırmızı rengiyle aşkı ve tutkuyu simgeleyen bu çiçeğin bakımı da oldukça kolay! Sadece 3 kolay adımda antoryum çiçeğinin bakımını yapabilir ve bu benzersiz çiçeğe yaşam alanlarında daha fazla yer açabilirsiniz!
1. Adım: Sulama
Antoryum saksı çiçeği bakımı için en önemli adım, sulamadır. Bitkinin üst kısmının kurumaya başladığını gördüğünüzde sulama yapabilirsiniz. Kireçsiz ve oda sıcaklığındaki bir su ile sulama yapmanızı tavsiye ederiz. Suyun sıcak ya da soğuk değil, ılık olması gerekir. Elinizle toprağı kontrol ederek sulama sıklığını ve miktarını ayarlayabilirsiniz. Aynı zamanda bitkinin yapraklarını günlük olarak sprey yardımıyla nemlendirmeniz oldukça önemlidir. Eğer sulama miktarı az olursa antoryum çiçeğinin yapraklarında ve köklerinde hastalıklar meydana gelir. Aşırı sulama yaptığınızda da aynı şekilde yapraklarında sararma ve köklerinde çürüme görebilirsiniz.
2. Adım: Işık
Antoryum salon çiçeği bakımı için diğer bir önemli adım, güneş ışığıdır. Çünkü antoryum çiçeği güneş görmeden çiçek açmaz. Bu nedenle günde en az 4 saat güneş alması gerekir. Ancak yine de doğrudan güneş ışığı altında tutmamak gerekir. Aydınlık bir ortam, antoryum çiçeği için idealdir. Özellikle perde arkasından gelen güneş ışığı, antoryum bitkisinin kırmızı renkli çiçeklerine iyi gelir. Yaz aylarında bu güzel bitkiyi direkt güneş ışığından korumak gerekir. Ancak kış aylarında doğrudan güneş ışığı almasında fayda vardır. Antoryum bitkisi ne kadar çok güneş ışığı alırsa, o kadar çok yeni çiçek verecektir.
3. Adım: Toprak
Antoryum çiçeğinin seçici olduğu tek nokta, topraktır. Çünkü oldukça havadar ve besin değeri açısından zengin toprağı sever. Vitamin ve mineral açısından verimli olan topraklar, antoryum için oldukça idealdir. İçinde yaprak çürüntüsü, ağaç kabuğu, gübre, ponza taşı bulunan humuslu topraklar, en iyi karışımlardır. Eğer ideal bir toprak karışımı istiyorsanız, bu formülü deneyebilirsiniz. 2 ölçü bahçe toprağının içine 2 ölçü ponza taşı ekleyebilirsiniz. Üzerine 1 ölçü sığır gübresi, 1 ölçü yaprak gübresi ve 1 ölçü kestane toprağı ekleyerek karışımı humus açısından zengin bir hale getirebilirsiniz. Hazır toprak kullanıyorsanız, içine 4’te 1 oranında ponza taşı ekleyerek toprağı zenginleştirebilirsiniz.
Antoryum Çiçeğinin Anlamı
Her çiçek gibi antoryum çiçeğinin de bir anlamı vardır. Genel anlamda antoryum çiçeği mutluluğu ve bereketi simgeler.
Kırmızı Antoryum: Aşk ve Zarafet
Beyaz Antoryum: Sadelik
Pembe Antoryum: Sevgi
Yeşil Antoryum: Doğallık
Antoryum Çiçeği Bakımı İçin Püf Noktalar
- Antoryum salon çiçeği bakımı için en önemli adım sulamadır. Sulama yaparken saksının tabağına su bırakmaya başladığında sulama yapmayı durdurmanız gerekir. Ayrıca su dolu kabı boşaltmanız gerekir.
- Eğer filtrelenmiş bir güneş ışığı altında konumlandırırsanız, bir çiçek birkaç hafta kadar hiç solmadan dayanabilir.
- Antoryum çiçeği bakımı için toprak da oldukça önemlidir. Eğer toprak verimsizse, yılda 1 kez gübre ya da takviye besin verebilirsiniz.
- Bu güzel çiçeğin; gece 20 derecenin altındaki sıcaklıklarda, gündüz ise 28 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda gelişimi yavaşlar. Hatta bitki hastalanabilir.
Cicek.com’daki bu yazımızda, antoryum çiçeği bakımı nasıl yapılır sorusunun cevabını sizin için verdik. Siz de evinizde ya da ofisinizde antoryum çiçeğine yer açmak istiyorsanız, bakımı oldukça kolay olan bu çiçeği düşünebilirsiniz.